Šta je to vaš virtualni pomoćnik za društvene mreže?

Virtualni savetnik

Šta je to vaš virtualni* pomoćnik za društvene mreže?
(U daljem tekstu VA-od Virtual Assistant )

U nedavnom online istraživanju na više od 460 malih preduzeća, vlasnika i direktora, 63% je reklo da provode 1-5 sati na društvenim medijima svake nedelјe. Ostatak provodi mnogo više, neki poslovni ljudi provode 21+ sati nedelјno na društvenim medijima - to je polovina normalne radne nedelјe. Kako postignu da vode svoj redovni posao? Odgovor je jednostavan. Zar ne?

Ako ste vlasnik malog biznisa, šta bi to mogli da radite na Facebook-u ili Twitter-u 21 sat nedeljno? Ogromna većina vremena provedenog na društvenim medijima je neproduktivna i treba da predate vođenje vaših socijalnih stranica profesionalcima- virtuelnim asistentima dok se vi fokusirate na vaš glavni biznis.

Da li su društvene mreže zlo?

Ukoliko provodite bez valjanog razloga većinu vremena na socijalnim mrežama, onda se odgovor sam nameće. Pitanje je da li to možete da promenite?
U ovom tekstu ukazaćemo na neke aspekte pravilnog korišćenja društvenih mreža.

Da li imate Social Media plan?

Preduzeća često ne uspevaju u svojim naporima da se uspešno predstave na društvenim mrežama  jer misle da je to dobra ideja, ali nemaju dovoljno osmišljenu akciju-plan da bi to i ostvarili.

Nećete izgraditi svoje online prisustvo preko noći, a kupovinom 10.000 pratilaca, beskorisisnih Facebook lajkova je loša ideja. Potrebno je da napravite Social Media plan, koji će detalјno  ustanoviti kratkoročne i dugoročne cilјeve, utvrditi zadatke i različite etape ka ostvarenju zadatog cilja.

Na kraju, bez obzira da li radite sve ovo sami, ili radite sa VA (virtual asistant) koji rukuje najvećim delom posla za vas, vi ste uložili svoje vreme, energiju i resurse u društvene medije i, kao vlasnik preduzeća, očekujete povrat investicije - ROI. Slažete li se?

Nisu sve društvene mreže vredne vašeg vremena. Potrebno je da procenite na kojim mrežama će biti vam fokus na osnovu vrste vašeg poslovanja. Fotograf će npr.koristiti Instagram i Pinterest, a proizvođač meda će se fokusirati na Facebook, Twitter i LinkedIn. I dalјe možete koristiti više mreža, ali vodite računa koliko se na kojoj potroši resursa.

Upravlјanje svojim Facebook Ads - Ako planirate da proširite vašu publiku sa Facebook Ads, onda VA mogu da podese kampanje oglasa na bazi kriterijuma. Facebook Ads je moćan alat za povezivanje sa ciljanom publikom.

 

Vaš VA takođe može da prati i izveštava o rezultatima Ads kampanje.

Zašto da gubite vreme i novac kada možete da imate svog VA?

Kontaktirajte nas

 

* Od latinskog virtualis dobili smo virtualan, a od francuskog virtuel, virtuelan.