Marketing uticajem-Influence marketing

marketing uticajem

Šta je marketing uticajem, influence marketing?

Marketing uticajem (eng.Influence Marketing) IM podrazumeva aktivnost odabira, uspostavljanja i izgradnju odnosa sa, u nedostatku bolje srpske reči, influencerima, u cilju optimalnog promovisanja vašeg proizvoda, usluge ili izgradnje brenda. Influenceri ovu funkciju ostvaruju svojim uticajem na javnost, uže gledano na onaj deo javnosti koji je vaša ciljna grupa.

IM ima svoju primenu i u PR aktivnostima, kriznom menadžmentu itd.

Ko može da bude Influencer?

Influencer može da bude osoba, brend ili kompanija koji izražavaju kontekstualno relevantno mišljenje u funkciji očekivane, željene akcije vaše ciljne grupe prema vašem proizvodu, usluzi, ali i izgradnji sopstvenog brenda. Svakako treba da se spomene  primena IM pri ublažavanju-neutralisanju odijuma javnosti, narušene reputacije i sl.

Kako se koristi?

IM se koristi samostalno ili kao integrativni element ukupnih marketinških aktivnosti. Ovde je bitno da se naglasi sledeće: IM nije sprint, to je kombinacija maratona i višeboja. Razvoj informacionih tehnologija i društvenih mreža prevashodnu primenu IM je locirao na Web-u,  ali uvek imajte na umu vašu delatnost, ona određuje strategiju.

im next level

Kontaktirajte nas za strategiju i implementaciju IM-a